START
HISTORIK
BAKVERK
TÅRTOR
LÄTTA RÄTTER
PERSONAL
KONTAKT

Historik!

Thor Boström, ägare till Stigs Konditori, är idag den ende i Skellefteå som driver ett renodlat konditori, det vill  säga att Caféet tillverkar sitt eget bröd. Det finns ett flertal caféer i stan, men de köper bröd från leveransbagerier.
Stigs Konditori har alltid varit ett mycket populärt café. 1991 byggdes de nuvarande lokalerna ett stenkast från gamla stigs.

När caféet skulle stängas för att flytta in i de nya lokalerna kom ungdomar  sorgklädda i svarta kläder. De satt kvar på fiket till klockan ett på natten. Dessa  ungdomar hade varit stamgäster i många år och tog på detta sätt farväl av det gamla fiket.

Glädjande nog uppskattade gästerna de nya lokalerna och på några månader tredubblades omsättningen. I samband med att konditoriet flyttades till de nya lokalerna 1991 övertog sonen Thor rörelsen efter sina föräldrar Stig & Vivan. Boström. Thor hade då arbetat på konditoriet sedan 1986. Dessförinnan arbetade han på Norran som tryckare, på SVT som ljudtekniker samt som marinofficer på en u-båt.

Stig berättar »